REZERVACIJE

KRAJ  DINASTIJE OBRENOVIĆ
Onlajn predavanje o životu, ljubavi i poslednjim trenucima kraljice Drage i kralja Aleksandra Obrenovića
 

12.06.2021. u 20:00

Adresa: 

Serbischer Schachverein SORAB Basel
Steinengraben 79
4051 Basel

Cena (na ulazu): 15 CHF

 

Opis:

Srpska istorija izuzetno je burna i opterećena mnogim prevratima i nasilnim promenama vlasti, ali ono što se dogodilo u proleće 1903. godine bilo je posebno krvavo i dramatično. Kraljica i kralj upucani i bačeni s terase dvora- prizor je kakav do tada nije zabeležen, a promena vladajuće dinastije, koja je potom nastupila, odvela je Srbiju u nekom drugom smeru.
Kroz život ovog ljubavnog, kraljevskog para, okolnostima u kojima su živeli i razlozima zbog kojih ih je grupa vojnika-zaverenika ovako surovo kaznila vodiće nas Milorad Stokin, autor i urednik stranice Fragmenti prošlosti i masterant kulturologije.
O predavaču:
Milorad Stokin bavi se istraživačkim i predavačkim radom u domenu srpske kulturne istorije. Autor je jedne knjige i više naučnih radova. U velikom nizu predavanja izdvaja ona koja je je održao u Galeriji 73 na Banovom brdu, Centru za obrazovanje i kulturu "Božidarac", Domu Jevrema Grujića. Bio je i gostujući predavač Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu. Autor je i urednik stranice Fragmenti prošlosti, koju trenutno na Fejsbuku i Instagramu prati preko 150.000 ljudi. Po obrazovanju je master muzički umetnik – solo pevač, a trenutno je masterant kulturologije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu.
Rezervacija

Hvala na rezervaciji!