top of page

BIOGRAFIJA

Umetnički centar „Soko“ osnovan je s namerom da organizuje kulturne događaje i prezentuje tradiciju, umetnost i kulturu ljudima u Švajcarskoj.

Vode ga muzički obrazovani ljudi sa puno sviračkog, pevačkog i igračkog iskustva.

Posle decenije rada u raznoraznim orkestrima i grupama pevača (Muzička škola „Mokranjac“ iz Kraljeva i iz Beograda, Etnomuzikološki odsek Muzičke akademije u Beogradu, Balkanika, Stupovi, Teodulija, Ansambl „Renesans“, grupa „Gora“) igranja u kulturno umetničkim društvima „Dobrosav Radovanović-Kikac“ iz Bazela, „Krsmanac“ i „Branko Cvetković“ iz Beograda i učešća u mnogobrojnim projektima i seminarima, javila se potreba da sve svoje iskustvo usmere u pokretanje Umetničkog centra „Soko“. Centar će se prvenstveno baviti organizacijom kulturnih događaja želeći da ljudima u Švajcarskoj ponudi neku drugačiju vrstu sadržaja od onih koji su trenutno na raspolaganju, kao i održavanjem seminara iz oblasti muzike, kulture i tradicije.

Od avgusta 2020. Umetnički centar „Soko“ organizuje srpsko tradicionalno pevanje i osnove srpske tradicije, pre svega za decu, ali i za odrasle.

bottom of page